in English Suomeksi

Hai Van Pass Tunnel

Asiakas: ABB

Kohde: Moottoritietunneli, Danang, Vietnam

Hai Van Pass Tunnel on Vietnamin maan infrastruktuurin kehityksen kannalta tärkeä virstanpylväs. Se on Kaakkois-Aasian pisin tunneli ja samalla maan moottoritieverkoston kriittinen linkki yhdistäen Danang kaupungin Thua Thien-Hue piirikuntaan. Tunnelin rakennuskustannukset olivat yhteensä n. 250 milj. USD.

YSP:llä oli tärkeä rooli tunnelin ajanmukaisen liikenteenhallintajärjestelmän toteutuksessa. Yrityksemme toteutti 6,5 kilometriä pitkään moottoritietunneliin liikenteen ohjausjärjestelmän suunnittelun ja ohjelmoinnin sekä sähkö- ja tietoliikennesuunnittelun. Toteutimme myös räätälöidyt ohjelmistot liikenteen laskentajärjestelmän ja liikenteen ohjausjärjestelmän väliseen tiedonsiirtoon sekä kohteessa käytettyjen opastetaulujen ohjaamiseksi.

Tunnelin liikenteenhallintajärjestelmä koostuu 16 liikennevalosta, 12 muuttuvasta tiedostusopasteesta, 68 liikenteen mittauspisteestä, 2 ylikorkeasta ajoneuvojen tunnistepisteestä, joiden toimintaa ohjataan 9 logiikkalaitteen ja 2 ohjausjärjestelmäpalvelimen välityksellä. Liikenteenhallintajärjestelmä on kytketty myös tunnelin sähkönjakelun valvontajärjestelmään ja tunnelin palohälytysjärjestelmään. Tunneli otettiin käyttöön 2005.